CREIXEMENT ORGANITZACIONAL: EL MODEL TEAL 

Una organització Teal és un concepte proposat per l'autor Frederic Laloux al seu llibre Reinventing Organizations. Es refereix a una mena d'organització que es caracteritza pel seu enfocament en l'autogestió, l'autoregulació i la recerca d'un propòsit superior. Laloux suggereix que el model Teal representa una etapa més de l'evolució en la forma d'operar de les organitzacions, més enllà dels models tradicionals de gestió jeràrquica.


PRINCIPIS CLAU DEL MODEL TEAL

— Autogestió: els empleats tenen un alt grau d'autonomia i prenen decisions col·lectives sobre com dur a terme la feina.

— Plenitud: es valora la totalitat de les persones i se'n promou el desenvolupament personal i professional amb les seves habilitats i talents únics.

— Evolució del propòsit: es busca un propòsit superior o una visió que transcendeix les metes purament financeres i s'enfoca en l'impacte positiu a la societat i al món.

— Context i autoregulació: les decisions es prenen en funció del context i de l'autoregulació en lloc de regles i polítiques rígides.

— Llaços interpersonals: relacions basades en la confiança, l'empatia i la comunicació oberta en lloc de relacions jeràrquiques tradicionals.

PASSOS A SEGUIR

1. Anàlisi del model d'organització per determinar el seu moment evolutiu a partir d'entrevistes, revisió de documentació, experiència de client, taller de design thinking, etc.

2. Identificació del model actual i proposta d'objectiu a curt, mitjà i llarg termini.

3. Creació de l'equip de projecte (amb personal intern de l'organització) per a la gestió del canvi.

4. Creació d'equips pilot a diferents departaments de l'organització, i gestionats per l'equip de projecte, que introdueixen petits canvis gradualment.

5. Valoració dels resultats dels equips pilot i implementació gradual dels canvis exitosos a altres departaments de l'organització.

DURADA: De 3 a 12 mesos, depenent de la complexitat del canvi.
PREU:  A consultar..

Posa't en contacte amb nosaltres  (per telèfon al 640 037 605 o a través del formulari del peu de pàgina) i t'explicarem com et podem ajudar.

CONSULTORS

Laia Fàbregas
Escriptora, docent i traductora. 
 Gestora de projectes amb certificació PRINCE2 i Agile.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

NO DUBTIS EN PREGUNTAR!

Separa les adreces de correu electrònic amb una coma.

 Gràcies per interessar-te en els nostres cursos i serveis

Ens posarem en contacte amb tu tan aviat com puguem.